3D -tulostus ja pikamallit

3D -tulostus ja pikamallit

Tarjoamme pikamallien tulostuspalveluita omalla Vertex K8400 FDM ja Formlabs Form2 SLA koneilla. Meidän kautta saat myös piensarjan silikonimuotilla tehtynä laadukkaasti. Yksittäiset pikamallit saat jopa seuraavaksi päiväksi. Piensarjan toimitusaika silikonimuotilla n.1-2 vkoa riippuen osien määrästä, laadusta ja valmistuspaikasta.

Tyypillisiä pikamalleja:

  • 3D- tulostetut pikamallit (FDM-, SLA- ja SLS -tekniikat) – ulkonäkö, mittatarkkuus ja lujuus ei välttämättä ole paras mahdollinen – soveltuu hyvin muutaman kappaleen sarjoihin
  • Koneistetut ja sorvatut pikamallit (CNC) – näillä saavutetaan hyvä mittatarkkuus ja lujuus, mutta kappalehinta on korkeampi
  • Silikonimuotilla tehdyt pikamallit – tässä tehdään master- kappale, joko koneistamalla tai tulostamalla, joka sitten viimeistellään käsin. Master- kappaletta käytetään silikonimuotin pohjana. Tällä saadaan lopullisen tuotteen näköinen piensarja (muutama kymmenen kappaletta), joka yleensä myös maalataan oikeilla RAL- tai Pantone- väreillä. Tämä tekniikka soveltuu hyvin ruiskuvaletun tuotteen prototyyppisarjaksi, jolloin ulkonäkö on lähellä lopullista tuotetta.

Toimitamme pääasiassa koneistettuja pikamalleja ja silikonimuotteja Kiinasta. Yksittäisiä pikamalleja taas Suomesta. Toimitusaika on jopa yksi päivä yksittäisille osille omalla tulostimella tehdyille kappaleille ja n. 2 vko esim. 20 kpl:een sarjalle silikonimuotilla tai koneistetuille kappaleille Kiinasta hankittuna.

Lue tästä lisää täältä.